Informatie over de kosten van vloerisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laminaat is een vloer, die reageert op vocht en grote hoeveelheden water. De planken van je laminaat gaan, wanneer ze met bovenstaande factoren in contact komen, opbollen, aangezien het hout van het laminaat zich zal uitzetten. De vloer heeft hierdoor geen ruimte en zal de hoogte ingaan, wanneer hij zich uitzet. Dat is meestal het teken dat je jouw laminaat moet vervangen, maar vergeet hierbij vooral de ondervloer niet.

Slechts kleine waterschade

In het gunstigste geval hoef je slechts een aantal planken te vervangen, die door vocht of water krom getrokken zijn. Laminaat is immers los op je ondervloer geklikt zonder lijm. Je kunt de planken dus gemakkelijk een voor een los klikken. Geringe hoeveelheden water kunnen wel enige tijd op je vloerplanken liggen zonder schade aan te richten. Water trekt niet snel je laminaat in vanwege de beschermende coating aan de bovenkant van de laminaatplank.

Schimmel in je ondervloer

Wanneer je waterschade hebt gehad, moet je ook altijd je ondervloer checken. Het kan namelijk zo zijn dat, wanneer je ondervloer doordrenkt is met water, er schimmel hierop kan ontstaan en dit is geen fraai gezicht. Tevens is het slechts voor je gezondheid. Wanneer je dus de planken van je laminaatvloer vervangt, controleer dan ook nauwkeurig je ondervloer. Bij een houten ondervloer moet je het hout naast schimmel ook op houtrot controleren.

Grote waterschade aan uw laminaatplanken

Wanneer er sprake is van grote waterschade aan je laminaat is het helaas vaak zo dat de vloer niet meer te redden is, omdat te veel afzonderlijke planken zijn aangetast. Je kunt ervoor kiezen om de te redden planken te laten drogen met speciale drogers. Hiervoor zou je een externe partij kunnen inschakelen. De kromgetrokken planken moeten te allen tijde vervangen worden. Je kunt ook deze partijen inzetten om je bij andere zaken betreffende je laminaatvloer te helpen.

De taken van dergelijke bedrijven

Het kost je natuurlijk extra geld om een specialist in laminaat in te huren, maar door het uitgebreide takenpakket van dergelijke bedrijven levert het ook een aantal voordelen op om een expert in te huren. Het takenpakket bevat bijvoorbeeld volgende taken:

  • Het claimen van waterschade bij je verzekeraar
  • Gevolgschade bekijken: kijken naar wat de waterschade voor gevolgen heeft voor bijvoorbeeld de ondervloer, de vloer daaronder en eventueel de kruipruimte.
  • Coördinatie van het volledige schadeherstel
  • Aanspreekpunt voor jou bij vragen

 

Voorkomen niet genezen

Wanneer je eenmaal waterschade hebt gehad, wil je niet dat je over een halfjaar weer je laminaat in handen hebt. Water komt ergens vandaan en soms lijkt daar het lek te zitten terwijl de lekkage eigenlijk een stuk verderop zit. Daarom is het raadzaam om een lekdetectie uit te voeren. Sluit in een dergelijk geval uw hoofdkraan af en bel een lekdetectiebedrijf om te kijken naar je lekkage. Met speciale apparaten kijkt een dergelijk bedrijf door de muren en wanden om zo je lekkage op te sporen.

Wat wordt door je inboedelverzekering vergoed?

Het is normaal dat je op de inboedel van je huis een verzekering bij je verzekeraar hebt afgesloten. De verzekering vergoedt over het algemeen waterschade dat is ontstaan door grote hoeveelheden aan neerslag, wanneer de woning zelf goed afgesloten is. Ook onvoorziene waterschade wordt door je verzekeraar vergoed, zoals lekkages of problemen met het riool. Als laatste wordt waterschade aan je laminaat gedekt, wanneer dit het nare gevolg is van bevroren of gesprongen leidingen of een lekkage aan het dak. De waterschade is gedekt, maar de kosten die de oorzaak vormt niet. Zelf dien je dus de kosten te betalen voor de reparatie van de lekkage aan het dak of de reparatiekosten van de gesprongen leidingen.

Niet vergoed door verzekeraar

Een verzekeraar vergoedt waterschade aan je vloer of vloerisolatie niet, wanneer er is gebleken dat er sprake was van achterstallig onderhoud. De waterschade ligt dan indirect bij jou, omdat je nalatig bent geweest in je onderhoud wat uiteindelijk geleid heeft tot de waterschade. Wanneer is er echter sprake van achterstallig onderhoud? Dit oordeel kun je overlaten aan een ingehuurde, onafhankelijke schade expert. Schade veroorzaakt in waterachtige gebieden door een dijkbreuk worden ook niet vergoed door de verzekeraar. In dergelijke gevallen kun je een schadeclaim doen bij de Wet Tegemoetkoming Schade. Als laatste wordt schade niet gedekt bij nalatigheid. Een voorbeeld: het regent pijpenstelen en je laat een raam of deur openstaan, waardoor water zich een weg naar binnen weet te dringen en schade veroorzaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Dit is waarom je géén purschuim moet kopen

April 24, 2024

Dit zijn de gevaren van pur isolatie schuim als vloerisolatie.

€600 miljoen beschikbaar voor isolatiesubsidie in 2024

February 19, 2024

Goed nieuws voor alle huiseigenaren die hun huis willen isoleren en tegelijkertijd

ISDE ziet recordaantal subsidie aanvragen

January 30, 2024

Geweldig nieuws voor iedereen die bezig is met het verduurzamen van hun