Informatie over de kosten van vloerisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 22 okt 2021

Kosten PUR vloerisolatieWat zijn de kosten PUR vloerisolatie? PUR, of polyurethaan, is een materiaal dat veel in de bouw wordt gebruikt. Het is een uitstekend isolatiemateriaal, makkelijk aan te brengen en volledig waterdicht. Je kunt het dus gebruiken voor het isoleren van de onderkant van je vloer, de spouw en het dak. Wil je dit gebruiken voor het isoleren van de onderkant van de vloer, dan moet je wel over een kruipruimte beschikken die hoog genoeg is om in te werken. De isolatiespecialist zal dit kunnen beoordelen. Hier lees je alles over de financiële kant van het isoleren van je vloer met PUR-schuim.

*Tip:
→ Vloerisolatie kopen? Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten. Geheel gratis en vrijblijvend!

De kosten

De prijs die je betaalt voor het isoleren van de onderkant van de vloer met PUR, hangt af van de vorm van het materiaal, het oppervlak en de arbeidskosten. In de volgende tabel vind je de prijzen per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing door een specialist.

PUR vorm De prijs per m2
Isolatieplaten €20 – €30
Schuim €30 – €35
  • Het isolatiemateriaal zelf plaatsen: PUR is een chemische stof die in vloeibare vorm alleen door een specialist mag worden aangebracht. Deze zal dan volledig beschermd te werk gaan. Als je van plan was PUR schuim te plaatsen dan kun je dit dus niet zelf. Kies je voor de isolatieplaten, dan is er geen gevaar meer van chemische stoffen en kun je dit zelf aanbrengen.
  • Isolatieplaten: isolatieplaten zijn goedkoper dan schuim. Deze beschikken vaak over een kliksysteem waarmee ze makkelijk op de plaats kunnen worden bevestigd. Dit voorkomt tocht en zorg voor een goede afsluiting. Als je dit laat doen door een expert, dan betaal je gemiddeld €20 – €30 per vierkante meter.
  • PUR schuim: voor isolatiedoeleinden is PUR schuim een perfect materiaal. Het wordt aangebracht in vloeibare vorm en wordt vervolgens hard en zet uit. Je kunt er dus alle kiertjes en scheurtjes mee dichten zodat er een laag ontstaat die ondoordringbaar is voor kou en vocht. Hiervoor betaal je iets meer, namelijk €30 – €35 per vierkante meter.

De prijsopbouw

Door naar de componenten te kijken waaruit de totaalprijs voor de werkzaamheden bestaat, kun je ook vaststellen waar je de beste besparingen kunt maken. PUR is een iets duurder materiaal dan de meeste andere op de markt, waardoor deze een grotere plek innemen (40 procent). Verder zijn er de arbeidskosten (58 procent) en de eventuele voorrijkosten (2 procent). Door de klus zelf uit te voeren (als je pur platen gebruikt), bespaar je dus 60 procent van de totaalkosten. Dit is in principe niet moeilijk door het kliksysteem, zo lang je kruipruimte begaanbaar is en hoog genoeg om in te werken. De bovengenoemde prijsopbouw wordt weergegeven in het onderstaande diagram.

Prijsopbouw PUR isolatie

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De uiteindelijke prijs die je betaalt voor je isolatie met PUR schuim hangt af van of je het zelf aanbrengt of niet, van de vorm van het materiaal en van de afmetingen van je vloer.

  • Zelf doen: je bent dus het minste kwijt wanneer je het PUR zelf aanbrengt. In principe is dit goed te doen en is er niet veel doe-het-zelf ervaring nodig. Houd er rekening mee dat PUR schuim door een specialist moet worden aangebracht en dat je de isolatieplaten nauwsluitend aanbrengt.
  • De vorm van het PUR: je kunt PUR dus krijgen in de vorm van platen en schuim. Schuim heeft als voordeel dat het alle kieren en gaten intrekt, maar het is ook duurder. Isolatieplaten kun je zelf aanbrengen, maar sluiten het oppervlak dus niet zo goed af.
  • De afmetingen van het oppervlak: natuurlijk betaal je meer voor het isoleren van een groter oppervlak. Hier is meer materiaal voor nodig en ook meer mankrachten.

Interessante bespaartips

PUR is een relatief duur materiaal, maar het heeft een erg goede isolatiewaarde en kan dus voor een perfecte dichting van je vloer zorgen. Hier vind je enkele tips waarmee je de koste laag kunt houden.

  • Kies isolatieplaten: isolatieplaten zijn goedkoper dan gespoten PUR. Bovendien kun je deze zelf aanbrengen in plaats van dat je daar een specialist voor moet inhuren. De isolatiewaarde is hetzelfde, maar er is geen sprake van een dichting van kieren en gaten.
  • Subsidies: omdat je met PUR je woning beter isoleert kun je in aanmerking komen voor een aantal landelijke en regionale subsidies. Zoek dit dus na bij de RVO en je gemeentehuis. Daarnaast is er op alle arbeidskosten voor isolatiewerkzaamheden een btw van kracht van maar 6 procent.

Vergelijk offertes

De laatste en beste manier om geld te besparen op je klus is door te beginnen met het opvragen van offertes en deze met elkaar te vergelijken. Hier kun je onze vrijblijvende vergelijkingstool voor gebruiken. Deze service is gratis en verschaft je in korte tijd een aantal offertes van bedrijven uit jouw omgeving. Deze kun je vervolgens gebruiken bij het maken van de beste beslissing wat betreft jouw vloerisolatie met PUR schuim.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Dit is waarom je géén purschuim moet kopen

april 24, 2024

Dit zijn de gevaren van pur isolatie schuim als vloerisolatie.

€600 miljoen beschikbaar voor isolatiesubsidie in 2024

februari 19, 2024

Goed nieuws voor alle huiseigenaren die hun huis willen isoleren en tegelijkertijd

ISDE ziet recordaantal subsidie aanvragen

januari 30, 2024

Geweldig nieuws voor iedereen die bezig is met het verduurzamen van hun