Informatie over de kosten van vloerisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Geweldig nieuws voor iedereen die bezig is met het verduurzamen van hun huis. In december 2023 is er een indrukwekkend bedrag aan subsidie aangevraagd binnen de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) regeling. En we hebben het hier niet over een klein bedragje – het is een record! Laten we eens een kijkje nemen naar de cijfers en wat dit betekent voor jou en je duurzame plannen.

Een historische bedrag

In de laatste maand van 2023 werd maar liefst €25,3 miljoen euro aangevraagd voor isolatiemaatregelen. Dat is een gigantisch bedrag, en het laat zien dat steeds meer mensen begrijpen hoe belangrijk het is om ons huis goed te isoleren. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen comfort én je portemonnee.

Daarnaast waren er aanvragen voor €27,9 miljoen euro voor warmtepompen. Deze apparaten zijn fantastisch omdat ze de warmte uit natuurlijke bronnen halen en gebruiken om je huis te verwarmen. Het lijkt erop dat steeds meer mensen de overstap maken naar deze duurzame manier van verwarmen.

En laten we de zonneboilers niet vergeten! Een aanvraag van €1,8 miljoen euro kwam binnen om deze zonnige apparaten te installeren. Zonneboilers gebruiken zonlicht om water te verwarmen voor huishoudelijk gebruik. Het is een slimme zet voor een duurzamere levensstijl.

Wat betekent dit voor jou?

Nu vraag je je waarschijnlijk af, wat betekent dit allemaal voor mij? Nou, als je al plannen had om je huis te verduurzamen, is dit hét moment om in actie te komen! Met deze recordaanvragen is het duidelijk dat steeds meer mensen bezig zijn met duurzaamheid, en de overheid ondersteunt dit met flinke subsidies.

Als je denkt aan isolatie, warmtepompen of zonneboilers, is het goed om te weten dat de ISDE regeling jou kan helpen om een deel van de kosten te dekken. Met 600 miljoen euro in de ISDE regeling, lijkt het erop dat de overheid extra nadruk legt op het verbeteren van de energie-efficiëntie van woningen. Dat betekent dat jij, door simpelweg je huis beter te isoleren, niet alleen bijdraagt aan een groenere wereld, maar ook direct bespaart op je energierekening. Win-win!

Subsidieaanvragen in 2024

Maar het goede nieuws stopt niet bij 2023. Ook in 2024 kun je nog steeds subsidie aanvragen voor verschillende duurzame maatregelen, waaronder isolatie. De regels blijven grotendeels hetzelfde, wat het voor jou makkelijk maakt om te begrijpen hoe je van deze regeling kunt profiteren.

Wat echter wel nieuw is, is de mogelijkheid om extra subsidie te ontvangen als je kiest voor biobased materialen bij isolatie. Simpel gezegd, dit zijn materialen die gemaakt zijn van natuurlijke, hernieuwbare bronnen. Dus, als je twijfelt tussen de traditionele isolatiematerialen en iets milieuvriendelijkers, is dit je kans om niet alleen je huis te verbeteren maar ook de planeet een handje te helpen.

De stappen naar duurzaamheid

  • Onderzoek

Begin met onderzoek. Wat zijn de beste duurzame opties voor jouw huis? Isolatie, warmtepompen of zonneboilers? Ontdek wat het beste bij jouw behoeften past.

  • Begrijp de ISDE Regeling

Neem de tijd om de ISDE regeling te begrijpen. Wat zijn de voorwaarden? Welke stappen moet je nemen om de subsidie aan te vragen? Gelukkig zijn de regels niet ingewikkeld, maar het is altijd goed om precies te weten wat er van je wordt verwacht.

  • Bekijk de Budgetten

Met 600 miljoen euro voor isolatie is er genoeg geld beschikbaar voor jouw plannen. Kijk ook naar de bedragen voor warmtepompen en zonneboilers. Misschien past een combinatie van maatregelen het beste bij jou. Bekijk hier de huidige stand van zaken.

  • Duurzaamheid in 2024

Als je je plannen nog niet hebt afgerond, onthoud dan dat ook in 2024 de subsidiekansen er zijn. Denk na over het gebruik van biobased materialen en vergroot je duurzame impact.

Conclusie

Het is duidelijk dat de trend naar duurzaamheid in volle gang is. Met een recordbedrag aan subsidieaanvragen in december 2023 en de mogelijkheid om ook in 2024 van de regeling te profiteren, is dit het perfecte moment om je huis groener te maken. Om de beste keuze te maken kun je gratis offertes vergelijken via onze offerteservice. Dit is gratis én vrijblijvend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Dit is waarom je géén purschuim moet kopen

april 24, 2024

Dit zijn de gevaren van pur isolatie schuim als vloerisolatie.

€600 miljoen beschikbaar voor isolatiesubsidie in 2024

februari 19, 2024

Goed nieuws voor alle huiseigenaren die hun huis willen isoleren en tegelijkertijd

ISDE ziet recordaantal subsidie aanvragen

januari 30, 2024

Geweldig nieuws voor iedereen die bezig is met het verduurzamen van hun