Informatie over de kosten van vloerisolatie
Gratis en vrijblijvend

Laatst bewerkt op: 22 okt 2021

Kosten vloerisolatie laminaat

Wat zijn de kosten vloerisolatie laminaat? Als je een laminaatvloer hebt, en je wilt deze isoleren, dan heb je een aantal mogelijkheden. Het belangrijkste is dat je de laminaatvloer beschermd van optrekkend vocht. Dit kan namelijk grote schade aanrichten. Vaak worden laminaatvloeren al gelegd met een isolerende ondervloer. Hier kan je lezen over de kosten van het isoleren van een laminaatvloer, de punten waar je rekening mee moet houden en hoe je kosten kan besparen.

*Tip:
→ Vloerisolatie kopen? Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten. Geheel gratis en vrijblijvend!

De kosten van vloerisolatie

Als je laminaat hebt liggen is het belangrijk dat je weet of je een betonnen ondervloer hebt, of een houten. Ook is het van belang of er een kruipruimte aanwezig is of niet en of je al een isolerende ondervloer hebt. Bij laminaat is het vaak ook fijn als het materiaal geluiddempend is, vooral als er iemand onder je woont. Hier vind je de kosten van het isoleren van je vloer, inclusief arbeid, materiaal en BTW.

Soort garagevloer isolatie Prijs per m2
Onderkant van de vloer €30
Bovenkant van de vloer €30
Kruipruimte isolatie €25

Kruipruimte isolatie

Als je al een isolerende ondervloer hebt, is er geen reden om dit aan te raken. Wel kan het zijn dat je veel last hebt van optrekkend vocht uit de kruipruimte. Deze ruimtes zijn vaak koud en dicht aan het grondwater waardoor er condensatie plaatsvindt net onder de vloer. Kruipruimte isolatie kan dit probleem oplossen. Er wordt een isolerend materiaal de ruimte ingespoten (vaak zijn dit schelpen of EPS-parels) waardoor de condensatie niet meer onder de vloer plaatsvindt, maar aan de grond. Daardoor zal de luchtvochtigheid in de kruipruimte verbeteren en daarmee ook het klimaat in de leefruimtes. Je kan je laminaat goed beschermen door deze snelle, goedkope en makkelijke methode.

Isolatie aan de onderkant van de vloer

Hier moet je ook een kruipruimte voor hebben, want via de kruipruimte wordt het isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer bevestigd. Hiervoor moet er een hoogte zijn van minstens 50 centimeter. Je schermt je vloer zo af van het slechte klimaat er beneden en vergeleken met kruipruimte isolatie is de isolatiewaarde veel beter. Je kan dit ook zelf doen, een beetje doe-het-zelver is hiertoe in staat. De volgende tabel geeft de kosten van alleen de meest gebruikte materialen weer die je kan aanschaffen voor dit project. Voor een laminaatvloer is een ademend materiaal het beste, en dan kom je uit bij glas- of steenwol.

Soort isolatie Prijs per m2
Steenwol €5
Glaswol €12
PUR €35
Polystyreen €8

Isolatie aan de bovenkant van de vloer

Dit doe je alleen als je een betonnen vloer hebt en er ligt nog geen of slecht isolatiemateriaal onder je laminaat. Tijdens deze methode wordt de laminaatvloer verwijderd, wordt er een nieuwe ondervloer geplaatst en wordt het laminaat weer teruggelegd. Dit is vaak niet zelf te doen, omdat de klus vrij specialistisch en precies is. Voor deze methode betaal je gemiddeld €30 per vierkante meter. Hou er wel rekening mee dat je vloer hierna hoger zal liggen. Dat betekent dat deuren moeten worden ingekort en drempels moeten worden verhoogd.

Geluiddemping

Wil je graag het geluid dat naar beneden gaat verminderen? Dan kan je geluiddempend materiaal overwegen te gebruiken. Omdat laminaat nogal gehorig is, kan dit veel verschil maken als je onderburen hebt. Van de bovengenoemde materialen is steenwol het meest geluidsisolerend, maar dit kan je alleen gebruiken als je een kruipruimte hebt. Heb je dit niet, dan kan je voor niet al te veel geld een geluiddempende ondervloer kopen.

Soort geluiddempend isolatiemateriaal Prijs per vierkante meter
Geluiddempende ondervloer €5

Hou de kosten laag

Het isoleren van je laminaatvloer kan prijzig zijn, maar dit is nooit een verkeerde investering. Je zal alle voordelen van een geïsoleerde vloer snel merken, zoals het rendement, een betere warmteverdeling en minder kou aan je voeten. Toch is het handig om te weten hoe je geld kan besparen op je vloerisolatie.

  • Kies een regionaal bedrijf: daarmee heb je geen of minimale voorrijkosten en steun je de plaatselijke economie.
  • Onderzoek subsidies: soms zijn er op regionaal niveau subsidies beschikbaar voor isolatiewerkzaamheden. Dit verschilt echter per regio dus het is zeker de moeite waard om te kijken of jij hier recht op hebt. Ook is er de landelijke subsidie energiebesparing eigen woning, maar deze is alleen van kracht als je twee energiebesparende maatregelen treft.
  • BTW: op de arbeidskosten van isolatiewerkzaamheden is een lagere BTW van kracht van 6 procent. Dit wordt op de eindfactuur door je isolatiebedrijf verrekend.

Met onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je goed plannen

De beste manier om je klus voor te bereiden is door alle opties te bekijken. Wij kunnen je hierbij helpen met onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool. Je vult simpelweg je postcode in en geeft ons een omschrijving van je project en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw regio en gericht op jouw klus. Deze kan je vervolgens bekijken en vergelijken alvorens tot de juiste beslissing te komen wat betreft jouw vloerisolatie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Dit is waarom je géén purschuim moet kopen

april 24, 2024

Dit zijn de gevaren van pur isolatie schuim als vloerisolatie.

€600 miljoen beschikbaar voor isolatiesubsidie in 2024

februari 19, 2024

Goed nieuws voor alle huiseigenaren die hun huis willen isoleren en tegelijkertijd

ISDE ziet recordaantal subsidie aanvragen

januari 30, 2024

Geweldig nieuws voor iedereen die bezig is met het verduurzamen van hun