Informatie over de kosten van vloerisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 Jul 2022

 

  1. Welke vloerisolatie is het beste?

Op dit moment is PIR-isolatie het beste. Het is eigenlijk een verbeterde versie van PUR- isolatie. PIR biedt een betere dimensionele stabiliteit van een verhoogde drukvastheid.

  1. Ik heb geen kruipruimte, kan ik dan nog een vloerisolatie laten uitvoeren?

Voor woningen zonder kruipruimte of appartementen is het ook mogelijk om de vloer te isoleren. Dit wordt gedaan door onder de vloerbedekking een isolatielaag aan te brengen. Daarvoor moet wel de huidige vloerbedekking verwijderd worden. Door het aanbrengen van een dekvloer komt de vloer wat hoger te liggen.

  1. Welk soort isolatie past bij mijn vloer?

EPS-platen (staat voor geëxpandeerd polystyreen) zijn een van de beste materialen om de vloer mee te isoleren. Ze zijn makkelijk te plaatsen en hebben een hoge isolatiewaarde. De isolatieplaten moeten bevestigd worden op een effen ondergrond en zijn drukbestendig zodat je vloer niet gaat inzakken of scheuren.

  1. Hoe werkt TONZON-vloerisolatie?

TONZON is de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal. De goede werking van TONZON komt door de manier van isoleren. De thermokussens die gebruikt worden, zijn een soort luchtzakken van TONZON folie die onder de vloer aangebracht worden.

  1. Hoe dik moet isolatie zijn voor vloerverwarming?

Voor de isolatie is een minimale dikte van 10 cm aangeraden.

  1. Hoe een bestaande vloer isoleren?

Het na-isoleren kan op twee manieren: langs de onderkant van de vloer of de bovenkant. Langs de onderkant isoleren is de makkelijkste oplossing. Het is niet altijd mogelijk om dat te doen. Als de woning namelijk geen kruipkelder heeft kan je jouw vloer enkel isoleren langs de bovenkant.

  1. Wat is de beste isolatie voor een kruipruimte?

Heeft u een kruipruimte van 35 cm hoog? Dan kan je het beste vanuit de kruipruimte isolatiemateriaal aanbrengen tegen de onderkant van de vloer.

Dit kan door middel van: thermokussens, platen van kurk, hout, EPS, schuim en glas- of steenwol. Dit levert een goede isolatie op.

  1. Hoe kan ik een vloer zonder kruipruimte isoleren?

Heb je geen kruipruimte en wil je wel isoleren? Dan kunt u de betonvloer isoleren van bovenaf door isolatiemateriaal aan te brengen op de betonvloer. De bestaande vloerbedekking moet wel eerst weggehaald worden. Voor woningen zonder kruipruimte of appartementen is het mogelijk om de vloer te isoleren door onder de vloerbedekking een isolatielaag aan te brengen.

  1. Hoeveel energie bespaar je met vloerisolatie?

Door vloerisolatie bespaart u per jaar van 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter. Hiermee bespaart u per jaar 10% tot 15%.

  1. Waarom is bodemfolie goed?

Bodemfolie stop de verdamping van het vocht in de kruipruimte. Dit zorgt voor een prettiger klimaat in huis, omdat er minder vochtige lucht in jouw woning zal binnendringen. Het klimaat in de kruipruimte wordt dankzij de folie aanzienlijk beter.

Gerelateerd:

TrapliftenLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

€600 miljoen beschikbaar voor isolatiesubsidie in 2024

February 19, 2024

Goed nieuws voor alle huiseigenaren die hun huis willen isoleren en tegelijkertijd

ISDE ziet recordaantal subsidie aanvragen

January 30, 2024

Geweldig nieuws voor iedereen die bezig is met het verduurzamen van hun

Is vloerisolatie nog rendabel in 2024?

January 15, 2024

Je huis comfortabel houden is een prioriteit, vooral met de stijgende energieprijzen.