Informatie over de kosten van vloerisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 27 sep 2021

Vloerisolatie PUR prijs per m2Vloerisolatie PUR prijs per m2? PUR is al vele jaren één van de meest populaire isolatiematerialen. Het is te krijgen in verschillende hoedanigheden en kan worden gebruikt op verscheidene oppervlakten in het hele huis. Wat betreft vloerisolatie worden vaak purschuim of PUR-isolatieplaten gebruikt en deze kunnen zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van de vloer worden aangebracht. Hier lees je over de verschillende manieren waarop pur gebruikt kan worden als isolatiemateriaal.

*Tip:
→ Vloerisolatie kopen? Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten. Geheel gratis en vrijblijvend!

 

Wat is PUR?

Pur is een afkorting die staat voor polyurethaan. Het wordt in alle sectoren van de bouw gebruikt en het staat het beste bekend als schuim. Dit schuim breng je aan met een spuit waarna het reageert en uitzet. Het wordt daarom gebruikt om kieren en gaten te dichten en dus ook als isolatiemiddel. Purschuim als isolatiemateriaal mag echter alleen door iemand met een certificatie worden aangebracht, dus doe-het-zelvers hebben deze optie niet. Naast purschuim worden er ook isolatieplaten gemaakt van PUR. Deze platen zijn licht en hard en speciaal voor klussers erg interessant. Ze zijn namelijk uitstekend op maat te snijden en te gebruiken en kunnen in elke bouwmarkt gevonden worden.

 

De kosten

PUR is een vrij goedkoop materiaal waar je veel voordelen voor terugkrijgt. Zo isoleert het bijvoorbeeld erg goed en is de terugverdientijd die je ermee kunt realiseren kort. Onderstaand vind je een overzicht dat je kunt gebruiken om gemiddelde prijzen van purisolatie te achterhalen. Deze zijn allen inclusief btw.

 

Soort PUR isolatie Prijs per m2
PUR-isolatieplaten bouwmarkt €15 – €20
Platen aan laten brengen door een vakman €15 – €20 (exclusief materialen)
Purschuim aan laten brengen €25 – €35

 

Purschuim

Purschuim wordt gebruikt zowel voor het isoleren van de onderkant van de vloer als van de bovenkant van de vloer. Het wordt vloeibaar op het te isoleren oppervlak aangebracht, het zet daar uit en wordt snel hard. Hierdoor zal het alle kieren en gaten dichten en dus een nog betere isolatie kunnen bieden. Het hecht goed, is gemakkelijk aan te brengen op oppervlakten die niet egaal zijn, kan om leidingen en buizen worden gespoten en isoleert uitmuntend. Als jij purschuim overweegt voor jouw vloerisolatie, zorg er dan wel voor dat dit wordt aangebracht zonder HFK drijfgassen. Je wilt geen energiebesparende maatregel uitvoeren en er achter komen dat je daarmee het milieu hebt geschaad. De voor- en nadelen van purschuim vind je hier op een rijtje.

+ Relatief goedkoop per vierkante meter.
+ Uitmuntende isolatiewaarde.
+ Goede hechting.
+ Naadloze afwerking.
+ Ook op complexe oppervlakten probleemloos aan te brengen.
+ Sluit goed aan rondom leidingen en pijpen.
+ Korte terugverdientijd (8 tot 10 jaar).

– Sommige merken purschuim kunnen nog HFK’s bevatten.
– Purschuim is moeilijk te verwijderen.
– Purschuim mag alleen door een specialist worden geplaatst.
– Purschuim ruikt sterk en het is nodig je woning goed te ventileren na de werkzaamheden.
– Purschuim kan niet op houten vloeren worden gebruikt omdat het dampdicht is.

 

PUR-isolatieplaten

Als je zelf aan de slag gaat met isoleren en ook van de vele voordelen van PUR gebruik wilt maken, dan zijn PUR-isolatieplaten een uitstekende optie. Deze platen kun je krijgen in de bekende doe-het-zelf zaken en zullen je vloer uitstekend isoleren. Je kunt zachtere platen kopen om tegen de onderkant van je vloer aan te brengen en harde persing platen voor gebruik op je vloer. Je zal niet kunnen profiteren van het naadloze resultaat dat purschuim wel biedt, maar je kunt wel op een milieuvriendelijke manier isoleren met een materiaal dat gemakkelijk weer te verwijderen is, wat niet ruikt en wat je wel onder houten vloeren aan kunt brengen. De voor- en nadelen van PUR-isolatieplaten vind je hier op een rijtje.

+ Zeer goede isolatiewaarde.
+ Ook in bouwmarkten te vinden.
+ Goed geprijsd.
+ Voor houten- en betonnen vloeren te gebruiken.
+ Licht van gewicht.
+ Gemakkelijk om mee te werken.
+ Geurloos.

– Geen naadloze aansluiting, hier moet je veel aandacht aan besteden als je de platen zelf gaat plaatsen.
– Lastig in complexe kruipruimtes of oppervlakten met veel obstakels.

 

Alternatieven voor PUR

Zoek je naar alternatieven voor PUR, bijvoorbeeld omdat je geen geur in huis wilt hebben, of omdat je liever een duurzamer alternatief kiest, dan zijn er voldoende opties tot je beschikking. Bijvoorbeeld de onderstaande voorbeelden.

  • Milieuvriendelijke spuitisolatie: zoek je een soort spuitisolatie dat milieuvriendelijker is of dat je ook tegen houten vloeren aan kunt brengen, dan kun je JetSpray of Icynene Ecospray overwegen. Deze hebben geen drijfgassen en zijn dampopen dus gebruik onder een houten vloer levert geen problemen op.
  • Andere isolatieplaten: er zijn een groot aantal isolatieplaten op de markt van verscheidene materialen. Denk bijvoorbeeld aan EPS of XPS, maar ook van minerale wol, houtvezels en hennep.

 

Vergelijk offertes

PUR is een zeer veelzijdig en kwalitatief isolatiemiddel. Gebruik onze vergelijkingstool hier als je exact wilt weten hoeveel je zou betalen om je vloeren met PUR te laten isoleren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Dit is waarom je géén purschuim moet kopen

april 24, 2024

Dit zijn de gevaren van pur isolatie schuim als vloerisolatie.

€600 miljoen beschikbaar voor isolatiesubsidie in 2024

februari 19, 2024

Goed nieuws voor alle huiseigenaren die hun huis willen isoleren en tegelijkertijd

ISDE ziet recordaantal subsidie aanvragen

januari 30, 2024

Geweldig nieuws voor iedereen die bezig is met het verduurzamen van hun