Informatie over de kosten van vloerisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 22 Oct 2021

Vloerisolatie RodenVloerisolatie Roden? Steeds meer mensen in Nederland nemen de stap om hun woning beter te isoleren. Dit is natuurlijk goed voor de portemonnee, omdat je er jaarlijks een besparing mee maakt, maar het is ook om vele andere redenen een slimme zet. Er zijn ook in de omgeving van Roden voldoende isolatiespecialisten die dit voor je kunnen realiseren. Ben jij van plan om vloerisolatie te laten plaatsen, dan kun je daarna van vele voordelen gebruik maken.

*Tip:
→ Vloerisolatie kopen? Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten. Geheel gratis en vrijblijvend!

 

Voordeel 1: financieel

Natuurlijk wordt er in het geval van isolatie vaak aandacht besteed aan de financiële voordelen die hieraan zijn verbonden. Door een bepaalde investering te doen kun je direct beginnen met besparen. Bij vloerisolatie liggen deze besparingen zo rond de 15 procent van al je jaarlijkse stookkosten. Je hebt je investering dus op een gegeven moment terugverdiend, wat betekent dat je de komende tientallen jaren alleen maar winst zal maken. Isolatiebedrijven in Roden kunnen je vloer op drie verschillende manieren isoleren. Het onderstaande overzicht geeft de kosten, de besparingen en de terugverdientijd per methode weer. Dit is gebaseerd op een geïsoleerd oppervlak van 40 vierkante meter en een gasprijs van €0,63 per kubieke meter.

 

Bodemisolatie Onderkant van de vloer Bovenkant van de vloer
Investering €900 €1600 €1200 *
Jaarlijkse besparing/m2 3m3 gas 5m3 – 7m3 gas 5m3 – 7m3 gas
Jaarlijkse besparing 120 m3 gas 200m3 – 280m3 gas 200m3 – 280m3 gas
Jaarlijkse besparing/€ €75 €126 – €176 €126 – €176
Terugverdientijd 12 jaar 9 – 12 jaar 7 – 10 jaar

 

* Het investeringsbedrag betreft alleen het aanbrengen van isolatiemateriaal. Hierbij komen vaak nog andere kosten kijken, zoals het terugplaatsen van vloerbedekking, breekwerk, het aanleggen van vloerverwarming, het aanpassen van ramen en deuren et cetera.

 

Voordeel 2: milieuvriendelijker

Door je vloeren te laten isoleren zal je minder hard hoeven te stoken om je woonruimtes warm te houden. Dat betekent dat je minder energie gebruikt en toch dezelfde temperaturen kunt realiseren binnen. Je wordt daarom minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en je zal minder CO2-uitstoot veroorzaken. Dit zijn twee belangrijke punten in ons land, omdat de fossiele brandstoffen relatief snel op dreigen te raken en omdat we aan Europese richtlijnen moeten voldoen wat betreft de schadelijke gassen die we het milieu inbrengen. Door je woning beter te isoleren waarborg je de toekomst van de volgende generaties in Nederland, Europa en de wereld.

 

Voordeel 3: verbeterd wooncomfort

Een ander groot voordeel dat je vooral bij vloerisolatie goed zal merken is dat het aanzienlijk comfortabeler wordt binnen. Nadat een isolatiebedrijf uit de omgeving Roden de werkzaamheden heeft afgerond zal je direct voelen dat trek en tocht rondom de vloeren erg is afgenomen. Loop je met blote voeten door het huis, dan voelt de vloer warmer aan en heb je geen last van kou rondom je enkels. Omdat de vloer ook warm is, zal de warmte evenredig zijn verdeeld en voelen je kamers van top tot vloer op temperatuur.

Voordeel 4: minder problemen met vocht

Als jij een kruipruimte onder je woning hebt, dan kun je vochtproblemen daar oplossen door je vloeren beter te isoleren. Hier zijn verschillende technieken voor en je isolatiespecialist uit Roden kan je hier ongetwijfeld ook over informeren.

  • Dampdicht: is je kruipruimte vochtig, maar zijn de problemen niet ernstig, dan kun je isolatiemateriaal gebruiken om je ondervloer van dit vocht af te schermen. Laat dan een dampdicht isolatiemateriaal, zoals pur of bepaalde isolatieplaten, tegen de onderkant van de vloer aanbrengen. Dit kan alleen als je een betonnen vloer hebt. Het isolatiemateriaal zal het vocht tegenhouden zodat het je vloeren niet meer in kan trekken en je woning beschermd blijft van de kou en de nattigheid eronder.
  • Bodemisolatie: heb je wel ernstige vochtproblemen, dan kun je deze verhelpen en tegelijkertijd je vloeren isoleren door bodemisolatie uit te voeren. Dit wordt gedaan door een isolatiemateriaal de kruipruimte in te spuiten totdat het de gehele vloer heeft bedekt. Hoe dikker de laag, hoe beter de isolatiewaarde. Het grondwater verdampt vervolgens niet meer in de kruipruimte zelf, maar in het isolatiemateriaal. Condens neemt af en de luchtvochtigheid wordt minder. Je zal geen volwaardige vloerisolatie kunnen realiseren met deze methode, maar het is ideaal als je je vochtproblemen op wilt lossen of als vorm van na-isolatie. Voor een optimaal resultaat combineer je bodemisolatie met het isoleren van de onderkant van je vloer.

 

Voordeel 5: de waarde van je woning stijgt

Nieuwbouwwoningen worden standaard inclusief isolatie gebouwd, maar bij bestaande woningen (vooral die met een bouwjaar van voor 1980) is dit niet zo vanzelfsprekend. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de charme van oudere woningen, maar worden afgeschrikt als ze zien hoe slecht deze zijn geïsoleerd. Als jij aandacht besteedt aan het isoleren van je woning, dan kun je niet alleen een karakteristiek huis te koop zetten, je geeft de koper ook een woning waar wat betreft isolatie niets meer aan gedaan hoeft te worden. Daarmee zal je woning meer waard worden en zal je deze sneller en gemakkelijker kunnen verkopen.

 

Vergelijk offertes

Denk jij eraan om vloerisolatie aan te laten brengen? Wij staan in contact met een groot aantal isolatiebedrijven in de omgeving van Roden die dit graag voor je doen. Via onze vergelijkingstool vraag je bij hen direct offertes op zodat je de beste deal kunt uitkiezen bij de beste specialist.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Dit is waarom je géén purschuim moet kopen

April 24, 2024

Dit zijn de gevaren van pur isolatie schuim als vloerisolatie.

€600 miljoen beschikbaar voor isolatiesubsidie in 2024

February 19, 2024

Goed nieuws voor alle huiseigenaren die hun huis willen isoleren en tegelijkertijd

ISDE ziet recordaantal subsidie aanvragen

January 30, 2024

Geweldig nieuws voor iedereen die bezig is met het verduurzamen van hun