Informatie over de kosten van vloerisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 27 Sep 2021

Vloerisolatie KingspanKingspan is van origine een Iers familiebedrijf dat zich specialiseert in isolatiemateriaal. Dit verkopen ze tegenwoordig wereldwijd aan de bouwindustrie. De platen van Kingspan worden dan ook voornamelijk gebruikt in nieuwbouw en/of vloerrenovatieprojecten. Wat betreft vloeren levert Kingspan 3 verschillende soorten kwalitatieve isolatieplaten waarmee je dun kunt isoleren en toch een uitstekende isolatiewaarde kunt behalen. Zo kan je architect dunnere vloeren laten plaatsen en heeft deze meer mogelijkheden wat betreft het ontwerp van je nieuwbouwwoning. Geïnteresseerd? Lees dan verder over de isolatieplaten van Kingspan.

*Tip:
→ Vloerisolatie kopen? Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten. Geheel gratis en vrijblijvend!

 

Kingspan Nederland

In Nederland is Kingspan gevestigd in Amsterdam waar het naar eigen zeggen producten en technologieën ontwikkeld voor ieder type gebouw. Je kunt daarbij denken aan isolatie, maar ook aan datacentrumsystemen, telemetrie en bewaking en afvalwaterbeheer. Tijdens de productie en het ontwerp van de producten staat innovatie en duurzaamheid centraal. Ook leggen ze speciaal de nadruk op de brandveiligheid van de materialen, wat ze regelmatig uitgebreid testen en verbeteren. Kingspan levert wat betreft vloerisolatie drie vloerplaten, specifiek voor gebruik in de nieuwbouw. Deze komen dus tussen de ondervloer en de chape te liggen en worden aangebracht wanneer de vloer daadwerkelijk wordt gelegd.

 

De isolatieplaten

De isolatieplaten die Kingspan produceert voor gebruik in vloeren staan bekend om hun dunheid in combinatie met uitmuntende isolatiewaarden. Je hebt de keuze uit drie opties.

  • Optimum-R vacuüm isolatieplaat: is er sprake van weinig ruimte en is het nodig om toch een goede isolatiewaarde te realiseren, dan is deze isolatieplaat ideaal. Met een lambdawaarde van slechts 0,007 W/m.K is het één van de best isolerende platen op de markt. De diktes van de platen lopen van 20 tot en met 80 millimeter en de Rd-waarde van 2,85 tot en met 11,40 m2K/W. Dit zijn waarden die nauwelijks worden geëvenaard en die ook in passiefwoningen uiterst geschikt zijn.
  • Koolterm K3 Vloerplaat: is het voor jou echter niet nodig om een zo dun mogelijke plaat te vinden, dan kun je met de standaard vloerplaten van Kingspan je vloeren ook uitstekend isoleren. Met een lambdawaarde van 0,020 W/m.K en een maximale Rd-waarde van 9,50 m2K/W (bij een dikte van 200 millimeter) zijn de K3 Koolterm vloerplaten meer dan adequaat in de gemiddelde woning.
  • Therma TF70 Vloerisolatie: zoek je thermische isolatie met normale prestaties, dan kun je met de Thema TF70 van Kingspan je vloeren tot over de minimale wettelijke norm isoleren. De Lambdawaarde van deze plaat is 0,022 W/m.K en met een maximale Rd-waarde van 4,30 m2K/W doen deze platen niet onder voor andere isolatieplaten op de markt op dit moment. Wil je echter vloerverwarming aan laten leggen of een hogere isolatiewaarde bereiken, dan zal je een van de andere twee platen moeten kiezen.

 

De prijzen

Aangezien Kingspan isolatieplaten veel in de nieuwbouw gebruikt worden is het lastig om aan te geven hoeveel je hier exact voor betaalt. De platen worden opgekocht door aannemers en verwerkt in de totaalprijs van je project. De platen zijn niet goedkoop, vooral niet vergeleken met de andere aanbieders op de markt. Daar staat wel tegenover dat ze beter isoleren dan de concurrentie en dat ze je een aanzienlijke besparing op zullen leveren. Daarnaast zijn ze van uitmuntende kwaliteit en uitstekend te gebruiken in passiefwoningen en in combinatie met vloerverwarming.

 

Vergelijk offertes

Wil je exact weten wat je zou moeten betalen voor jouw Kingspan isolatieplaten? Vraag dan via ons een aantal offertes op die je kunt gebruiken bij het plannen van je klus.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

€600 miljoen beschikbaar voor isolatiesubsidie in 2024

February 19, 2024

Goed nieuws voor alle huiseigenaren die hun huis willen isoleren en tegelijkertijd

ISDE ziet recordaantal subsidie aanvragen

January 30, 2024

Geweldig nieuws voor iedereen die bezig is met het verduurzamen van hun

Is vloerisolatie nog rendabel in 2024?

January 15, 2024

Je huis comfortabel houden is een prioriteit, vooral met de stijgende energieprijzen.