Hoe vind je een goed vloerisolatiebedrijf?

Hoe vind je een goed vloerisolatiebedrijfHoe vind je een goed vloerisolatiebedrijf? Wanneer je hebt besloten dat je je vloer wilt laten isoleren, is het tijd om te beslissen wie dit voor je gaat doen. Het isolatiebedrijf dat je uitkiest kan direct invloed uitoefenen op de isolatiewaarde die je zal bereiken, de methode die wordt toegepast en ook op de prijs. Natuurlijk wil je graag in zee gaan met het isolatiebedrijf dat het beste bij je past en die je de beste deal kan aanbieden. Aangezien er voldoende aanbod is, kun je het volgende stappenplan gebruiken om het beste isolatiebedrijf te vinden voor jouw specifieke situatie.

*Tip:
→ Vloerisolatie kopen? Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten. Geheel gratis en vrijblijvend!

 

Stap 1: vooronderzoek

Het kan nooit kwaad om alvast een beetje vooronderzoek te doen. Het is bijvoorbeeld altijd goed om te kijken welke methode voor jou het beste is en dit hangt af van je kruipruimte. Heb je een kruipruimte dan kun je het isolatiemateriaal daar aan laten brengen, wat veel tijd, geld en overlast scheelt. Is je kruipruimte niet diep genoeg, dan kun je bodemisolatie overwegen. Zorg ervoor dat je alvast weet wat er mogelijk is en dat je voorkeuren duidelijk zijn.

 

Stap 2: een lijst met kandidaten

Nu stel je een lijst met kandidaten samen en dit doe je simpelweg door te kijken welke bedrijven in jouw omgeving vloerisolatie voor je kunnen uitvoeren. Tenzij je al een bedrijf voor ogen hebt, zoek dan zo dicht mogelijk bij huis, zodat je geen of weinig voorrijkosten hoeft te betalen. Dit is een globale selectie, het is niet nodig om te diep in te gaan op details. Op deze manier kies je maximaal 6 bedrijven die er voor jou uitspringen.

 

Stap 3: isolatiebedrijven benaderen

Daarna is het tijd deze 6 bedrijven te benaderen en te vragen om een offerte. Ze zullen dan ongetwijfeld langs willen komen om de situatie bij jou thuis te inspecteren. Naar aanleiding daarvan kunnen ze adviseren wat het beste plan van aanpak is, welk isolatiemateriaal het beste past en of er ook aan ventilatie moet worden gedacht. Alle vindingen vatten ze samen in een offerte waaruit jij exact kunt aflezen wat ze aanbieden voor je te kunnen doen voor hoeveel geld.

 

Stap 4: controle van de offertes

Om zeker te weten dat je appels met appels gaat vergelijken controleer je eerst of jouw offertes compleet zijn. Worden extra uitgaven zoals machine- en voorrijkosten genoemd en is de btw al verrekend? Pas als je zeker weet dat alle offertes compleet zijn kun je beginnen aan een uitgebreide vergelijking.

 

Stap 5: een vergelijking

Nu ga je de offertes en de bedrijven uitgebreid met elkaar vergelijken. Je kunt het beste van tevoren opschrijven welke punten jij belangrijk vindt. Moet het bedrijf een bepaald materiaal aanbieden, wil je nadruk leggen op de garantieregeling, zoek je een bewijs van vakmanschap of wil je simpelweg de beste prijs? Alleen als je weet wat je zoekt kun je een bedrijf vinden dat geschikt is. De onderstaande punten kunnen je daarbij helpen.

  • Vakmanschap: is kwaliteit, vakmanschap en ervaring voor jou essentieel, dan kun je dit op enkele manieren achterhalen. Kijk naar de certificeringen en de keurmerken die het bedrijf mag voeren. Een erkende vakman is aangesloten bij een vakvereniging wat ook getuigt van een uitstekende kwaliteit en constante bijscholing.
  • Garantieregeling: vind je het belangrijk dat het bedrijf in kwestie een goede garantieregeling aan kan bieden? Dan is dit een goed punt om te vergelijken. De garantieregeling vertelt je namelijk ook veel over de kwaliteit van een product. Als dit goed is, dan zal een isolatiespecialist geen problemen hebben hier lang garant voor te staan. De regeling verschilt per product, maar gemiddeld zal deze zeker 10 jaar zijn.
  • Klantenservice: wil je graag netjes te woord gestaan worden, uitgebreid worden geïnformeerd, wil je dat ze de tijd voor je nemen en dat je niet onnodig wordt gehaast? Dan kun je de klantenservice van een bedrijf natrekken. Dit doe je via de klantenrecensies achterhalen. Soms worden bedrijven ook een klantenservice score toegediend.
  • Diensten: wil je zoveel mogelijk uit handen geven of wil je juist zo min mogelijk uitbesteden? De diensten die een isolatiebedrijf je aan kan bieden zullen nogal verschillen. Kijk onder andere naar welke nazorg er geboden wordt, of er ook maatregelen worden genomen wat betreft ventilatie en welke extra stappen een bedrijf zet om jou de beste service te kunnen bieden.

 

Stap 6: de conclusie

Als laatste kijk je ook naar de prijs die het bedrijf je in rekening brengt. Het is namelijk belangrijk dat je de samenhang tussen de bovenste punten en de prijs beoordeelt en je niet blind staart op de financiële kant alleen. Misschien kun je voor iets meer geld wel een groter dienstenpakket krijgen of een veel ervarener specialist. Het bedrijf dat jou het beste pakket aanbiedt voor de laagste prijs is dus eigenlijk de winnaar.

 

Vergelijk offertes

Je begint hier met je marktonderzoek door onze tool te gebruiken om je offertes mee op te vragen. Dit is snel, effectief en kan je helpen bij het vinden van de beste isolatiespecialist.

 

 

Binnen een dag een scherpe offerte?

Vloerisolatie komt in verschillende soorten. Omdat er zoveel keuze is zijn de kosten ook niet altijd even makkelijk te bepalen. Immers, niet iedere vloer heeft dezelfde oppervlakte. De ene specialist vraag ook niet dezelfde prijs voor arbeidskosten dan de andere. Via onze website vraagt vrijblijvend een scherpe offerte aan.

Waterschade aan je laminaat en vloerisolatie; wat nu?

Laminaat is een vloer, die reageert …

kruipruimte vloerisolatie

Alles wat je wil weten over het isoleren van je vloer

Dat vloerisolatie een perfect manier …

afdichten thermokussen vloerisolatie

Een vloer isoleren op geluid? Zeker doen

Lawaai in een appartement of woning …

De 10 meest gestelde vragen over vloerisolatie

  Welke vloerisolatie is het beste? …