Informatie over de kosten van vloerisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Via je vloer kan er heel wat warmte verloren gaan. Het is daarom een wijze investering om te zorgen voor vloerisolatie in je woning. Dit zorgt namelijk voor minder stookkosten en dus ook voor een lagere energierekening aan het eind van het jaar. En vloerisolatie brengt nog meerdere voordelen met zich mee. Vloerisolatie hoeft niet duur te zijn en zorgt voor een hogere comfort in je woning. Daarnaast zorgt het voor een hogere woningwaarde van je huis en het is snel geplaatst. Er zijn meerdere manieren waarop je jouw vloer kunt isoleren, maar welke vloerisolatie is het best? Op deze vraag zal dat artikel antwoord proberen te geven.

Welke isolatiematerialen voor je vloer zijn er?

Je vloer isoleren kun je doen met behulp van meerdere isolatiematerialen. Een van de meest gebruikte manieren zijn de vloerisolatieplaten. De platen bestaan uit EPS, PUR of PIR en moeten een redelijke drukvastheid hebben. De platen moeten immers wat gewicht aankunnen, zeker wanneer je jouw vloer bovenlangs isoleert. Je kunt ook je vloer isoleren met PUR-schuim. Met gespoten PUR kun je snel een groot oppervlak voorzien van een nieuwe isolatielaag. En het zorgt tevens voor een perfecte afdichting van naden en kieren. PUR heeft eveneens een goede droogtijd en een top isolatiewaarde. Een derde manier om je vloer te isoleren is te werken met een isolerende chape. Een isolatiechape bestaat uit een isolerend materiaal dat alle hoeken en gaten goed opvult. Hierdoor is een naadloze afdichting realiseerbaar. De isolatiewaarde van de isolatiechape is echter niet zo gunstig, waardoor je deze moet combineren met nog een isolatiemateriaal.

Hoe isoleer je de vloer?

Vloerisolatie kan op verschillende manieren plaatsvinden. Je kunt de vloer isoleren langs de bovenzijde. Dit veroorzaakt wel veel breekwerk en je moet zorgen voor een nieuwe afwerkingslaag. Je kunt ook op je vloer isolatie en een afdekkingslaag plaatsen, maar dit neemt veel ruimte in. Je kunt ook de vloer isoleren langs de onderkant. Dit is alleen mogelijk, wanneer er sprake is van een kruipruimte onder de woning.

Wat is de prijs van vloerisolatie?

Wat je betaalt voor het isoleren van je vloer, is afhankelijk van een aantal factoren. De materiaalkeuze, de dikte van het materiaal, de werkwijze en het te isoleren oppervlakte zijn factoren, die hun uitwerking hebben op de totaalprijs van je isolatieklus. Laat je jouw vloer isoleren middels isolatieplaten, dan moet je van een richtprijs uitgaan van €20 per vierkante meter. Gebruik je gespoten PUR-schuim of een isolatiechape liggen die kosten al op €€25 per vierkante meter.

ISDE maakt isoleren aantrekkelijker

Om het isoleren van je vloer aantrekkelijker te maken, kun je anno 2021 gebruikmaken van de landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Wanneer je twee of meer isolatieklussen tegelijk onderneemt, dan kun je een bedrag van de overheid terugkrijgen. Je moet wel woningeigenaar zijn en je moet de isolatieklussen laten uitvoeren door een professioneel isolatiebedrijf. De subsidie voor vloerisolatie bedraagt €7 per vierkante meter.

Btw-verlaging

Wanneer je een professioneel isolatiebedrijf inhuurt om je isolatieklus te klaren, dan kun je ook gebruikmaken van de btw-verlaging. Je betaalt nu in plaats van de normale 21 procent slechts 9 procent aan arbeidskosten. Let wel: dit is niet geldig op materiaalkosten.

De beste vloerisolatie anno 2021

Anno 2021 bevatten de isolatiematerialen de laagste isolatiewaarden en dit wordt alleen nog maar beter. In 2021 is de beste vloerisolatie het materiaal PIR, de moderne variant van het PUR-schuim. PIR heb je in isolatieplaten, maar ook in een gespoten vorm. PIR heeft een betere stabiliteit, is een sterker materiaal en de druksterkte is hoger. EPS en XPS worden ook vaak gebruikt vooral, wanneer je de vloer onderlangs laat isoleren. Omdat deze materialen vallen onder kunststof, zijn ze naast goed isolerend ook goed vochtwerend. De beste manier om je vloer te isoleren is via de kruipruimte. Dit scheelt namelijk in vloerbedekkingskosten, geld en overlast. De beste vloerisolatie is ook nog eens afhankelijk van het materiaal vloer dat je hebt. Een houten vloer heeft bijvoorbeeld ademend materiaal nodig. PUR is hierbij dus niet je beste optie. Dit is handiger bij een betonnen vloer.

Offertes vergelijken om kosten te besparen

Twijfel je nog wat voor jou de beste keuze is? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend een offerte aan bij meerdere isolatiebedrijven uit de buurt. Vergelijken van offertes kan je wel tot honderden euro’s uitsparen en je kiest de beste prijs-kwaliteitverhouding die bij jouw situatie past. Tevens kun je bij isolatiebedrijven gemakkelijk vrijblijvend advies aanvragen, zodat je jouw vloer op de beste manier laat isoleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Isolatie voor huurders: Tijdelijke Verbeteringen

November 7, 2023

Tijdelijke Verbeteringen voor een Warme en Energiezuinige Woning Je huurt misschien je

Kies de beste Rd waarde en bespaar honderden euro’s per jaar

July 18, 2023

Vandaag de dag is het steeds belangrijker om te zorgen voor goede

Waterschade aan je laminaat en vloerisolatie; wat nu?

July 26, 2021

Laminaat is een vloer, die reageert op vocht en grote hoeveelheden water.